Swarm ne demek? Ya da Swarm’ın kullanım amacı nedir? Tarzında sorular özellikle bu uygulamanın çalışma şeklini bilmeyen gençler arasında çok yaygın. Belki son zamanlarda biraz popülaritesini kaybetmiş gibi gözükse de birçok merak edeni ve kullanıcısı hali hazırda mevcut. Kısa bir şekilde anlatmamız gerekirse Swarm, bulunduğunuz yeri paylaşabildiğiniz ve sizinle aynı konumda bulunan insanları görebildiğiniz bir uygulama. Ya da arkadaşlarınızın nerede olduklarını merak ediyor ve yanlarına giderek sürpriz yapmak istiyorsanız kullanabilirsiniz. Bunlar dışında birkaç farklı özelliği de bulunuyor. Şimdi bunları birlikte inceleyelim.
Swarm Ne Demek? Nasıl Kullanılır?
Swarm’a kayıt olmak için mail adresiniz ya da Facebook ile bağlantı kurmanız yeterli. Uygulamaya giriş yaptıktan sonrası emin olun çok kolay. Ekranın üst kısmında 4 adet sekme göreceksiniz bu sekmelerin hepsinin farklı bir işlevi bulunuyor. Swarm ne için kullanılır? Anlamak için bu sekmelerin özelliklerini bilmek gerekir.
- Birinci sekme; arkadaşlarınızın size ne kadar uzakta olduğunu görmenize yaramaktadır. Arkadaşlarınızın bulunduğu konum ile sizin konumunuzu hesaplar.
- İkinci sekme; Arkadaşlarınızın check-in de bulunduğu mekânları size gösterir. Burada o mekanları görebilir ve beğenebilirsiniz.
- Üçüncü sekme; plan bölümü olarak adlandırılıyor. Arkadaşlarınız ile buluşma ayarlama adına bu bölümü kullanabilirsiniz. Onları bulunduğunuz konuma davet edebilirsiniz.
- Dördüncü sekme; Profilinizi görebiliyorsunuz. Yaptığınız chek-in’ler burada duruyor. Bildirimleri de bu bölümde takip ediyorsunuz. Yer bildirimleriniz, arkadaşlık isteklerinizi burada görüp hareketlerinizi takip edebiliyorsunuz.
- Ayarlar; son olarak bu bölümde bildirimlerinizi yönetebilirsiniz. Profili düzenleyebilir, bağlı uygulamaları değiştirip düzenleyebilirsiniz.
Swarm’da Neden Kişiler Görünmüyor?
Swarm da check-in yapma işlemini gerçekleştiriniz fakat kişileri göremiyor musunuz? Bunun genelde nedeni check-in listesinin gizlenmesinden kaynaklanmaktadır. Gizliliği kaldırdığınız zaman listeleri görebilirsiniz. Check-in gizlemesini kaldırmak için;
- Swarm uygulamasını açmalısınız.
- Sağ üst köşede yer alan Profil bölümüne gelmelisiniz.
- Burada dişli çarklara tıklayıp ayarlar sekmesine gelmelisiniz.
- Burada Gizlilik ayarları seçeneğine tıklamalısınız.
- Check-in başlığının altında “Halka açık, belli bir mekânda check-in yapmış kişilerin listesinde beni göster” seçeneği yanında bulunan tike tıklayın.
Swarm Nasıl Silinir?
Swarm uygulamasını kullandınız ama memnun kalmadıysanız silmek isteyebilirsiniz. Swarm hesap silme için;
- Bir bilgisayar ya da web tarayıcısı üzerinden uygulamaya giriş yapın.
- Profilinize girin ve ayarlar sekmesine giriş yapın.
- Gelen sayfada “Hala soruların varsa” bölümüne girip Swarm silme hesabına yönlendirileceksiniz.
- Swarm’dan neden ayrılıyorsunuz sorusuna münasip bir cevap yazmalısınız.
- Son işlem olarak ‘Delete Account” deyip hesabınızı silin.